onsdag 30 december 2009

Palestina historia år efter år efter år!! 1b

Palestinska sedlar
IOckupation
Israeliska ockupationen är roten till det onda i Palestina. Sedan intifadan började i september 2000 har israeliska armen intensifierat sin militära aggression mot Palestinska Folket i Gaza och på Västbanken.
Den ekonomiska och sociala Situationen är Mycket svår, drygt 50 procent av Befolkningen är arbetslös, över 60 procent spaken under fattigdomsgränsen, palestinier kan ej Röra sig fritt på vägspärrar Grund av, de får ej ta sig in i Andra Palestinska städer och byar för att handla , hälsa på släktingar, studera eller Arbeta osv.
Palestinska Myndigheten Lider av en kris Mycket svår ekonomisk, den Kan inte fullgöra SINA Skyldigheter mot SINA medborgare.
Många Palestinska barn lider av hopplöshet och har Förlorat Meningen med livet, de ser ju Att omvärlden bara står och tittar på När israeliska militären dödar och förstör Palestinska folket, hela omvärlden ser ju Att israeliska armen Använder helikopter, F16 stridsflygplan och stridsvagnar mot Civila palestinier, men tyvärr gör de ingenting. man vågar Inte ens kritisera israeliska handlingar som är Ett tydliga brott mot folkrätten.
Hela världen pratar om fredsprocessen, men vad har hänt sedan den började för cirka 11 år sedan, har Lidandet Ökat, fler bosättningar, stöld mer av Palestinsk mark, stöld mer av Palestinskt vatten, fler vägspärrar, mer gränskontroll, mer dödande av palestinier, mer Hus förstoring, och mer fattigdom på palestinska sidan.
Hela världen Måste ta Sitt ansvar för Att Lösa den här långa konflikten På ett Rättvis Sätt, annars Kan inte Freden halla.
Dessutom Att det aldrig kan bli fred Om inte palestinier får en egen Självständig och Oberoende stat.
Israels apartheid
Gandhs sonson Jämför Israels militära ockupation med Sydafrika under apartheid. Gandhi beskriver de förhållanden han bevittnade i Palestina som tio gånger värre Än förtrycket under Sydafrikas apartheidregim.

FN: s särskilde rapportör i människorättsfrågor, John Dugard, riktar skarp kritik mot muren. Dugard beskriver Israels apartheidpolitik som värre an den som existerade i Sydafrika.

Isolera apartheidstaten Israel. Debattartikel av Lennart Grosin, Lasse Wilhelmson och Per Wästberg.
"Vi vill särskilt vända oss till den majoritet av judar Utanför Israel, även i Sverige, som Önskar Leva i stater med Lika rättigheter för alla medborgare oavsett etnisk eller religiös Anknytning.
Varför Stödja en apartheidstat Där hundratusentals palestinier Gors hemlösa och rättslösa och Där Medborgarna rangordnas efter etniska och religiösa kriterier? ERT Stöd är måhända psykologiskt förståeligt för uttryck som en identitet kopplad till Israel, Antisemitismen och Förintelsen, men det bidrar till en hotande katastrof för båda Folken. "
Länk till hela artikeln.
Levnadsstandarden i Israel är uppemot trettiotvå gånger Högre Än levnadsstandarden i Västbanken och Gaza. Vilket kan jämföras med Att levnadstandarden i USA är fyra gånger Högre Än Mexicos.
Julhelgen besöker riksdagsledamot Gustav Fridolin (mp) offren för Israels apartheidmur. Fridolin fängslas Tillsammans med en svensk fredsaktivist och utvisas. Israel vill inte veta av internationella fredsobservatörer med motiveringen Att de stör ordningen, dvs ockupationsmaktens dagliga övergrepp på den palestinska
civilbefolkningen.
På Rapport (SVT 2004-01-02) försvarar Sveriges Israelambassad Behandlingen av Fridolin med Att denne Stör vänskapsbanden Mellan Sverige och Israel. Straffet fängelse och Utvisning på en period av Minst tio år. I en debattartikel förklarar Fridolin Varför det är Viktigt med Att Fortsätta stora vänskapsbanden Mellan Sverige och ockupationsmakten Israel.
En mur Skapar bara fler problem. Aftonbladet.
Officiella israeliska omskrivningen för apartheidmuren är "säkerhetsstängslet" alternativt "separationsmuren". Muren ska Skydda Israel från palestinska angripare och Separera ockupanterna från de ockuperade.
Muren Israel bygger har förvandlat de palestinska områdena Till ett fängelse. Den palestinska Befolkningen Muras in i små Enklaver omgärdade av en mur som är fyra gånger Längre och Två gånger Högre Än Berlinmuren.
Invånarna i byar, städer och flyktingläger avskärmas
från SINA arbeten, odlingar, skolor och Grundläggande social service. Muren skär djupt in i Västbanken för Att införliva de illegala judiska kolonierna och dess närområden med Israel. Femtio procent av Västbanken annekteras i murbygget.
Syftet med Israels murbygge är Att beröva palestinierna de sista resterna av säkerhet, trygghet och frihet. Palestinskt Liv stryps. På samma Sätt som palestinierna berövades Sitt Att hemland för bana vägen för bildande av ett "judiskt nationalhem" 1948. Då som nu går Israels koloniala projekt Ut på Att fördriva det palestinska folket.
Palestinska medborgare i staten Israel.
Det existerar inget konstitutionellt Skydd mot diskriminering för minoriteten den palestinska. Israel har tjugo lagar som tvärtom beskär palestiniernas medborgarskap. Palestinska medborgare i Israel diskrimineras öppet Inom samhällslivets alla områden. Israels Högsta domstolen har
avfärdat samtlga rättsfall som hävdar Lika rättigheter för palestinier.
hemland. Idag fortgår den entniska rensningen i en sofistikerad lågintensiv form.
Palestinska medborgare i staten Israel. Det existerar inget konstitutionellt Skydd mot diskriminering för minoriteten den palestinska. Israel har tjugo lagar som tvärtom beskär palestiniernas medborgarskap.
Palestinska medborgare i Israel diskrimineras öppet Inom samhällslivets alla områden. Israels Högsta domstolen har
avfärdat samtlga rättsfall som hävdar Lika rättigheter för palestinier.
64 procent av Israels judiska medborgare önskr Att Deras regering ska uppmuntra de palestinska Medborgarna Att emigrera från Israel.
"Transfer" är Den officiella israeliska omskrivningen för massfördrivningar och etnisk rensning. Mer än hälften av det palestinska folket hävstång idag som flyktingar förnekade Rätten att återvända till Sitt hemland. (1) Idag fortgår den entniska rensningen i en sofistikerad lågintensiv form.
På Själva Gränsen till Gaza utspelar sig Varje morgon som scener påminner om handeln på en djurmarknad. Peter Löfgren, fd utrikeskorrespondet för SVT, slavmarknad om Israels.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar