onsdag 30 december 2009

Palestina historia år efter år efter år!! 1

Det är verkligen roligt att medan nästan alla israeler och sionister tror att Hawaii, Jordanien, Libanon, Syrien, Tahiti, och Irak var befolkade alla av infödingar före WW I, men de har väldigt svårt att tänka mig att "Promised Land" (en av de mest strategiska områdena i världen) hade någon ursprungsbefolkning helst. Det är som om "Promised Land" hade väntat i över 2000 år för israeler och sionister att lösa den och göra den blomma, klicka här för att läsa vårt svar på detta argument.
Slutligen är det inte bara att Palestina hade en affärsstrategi plats () är den bro mellan Asien och Afrika var dess landområden också bördig och planterades med alla sorters träd länge innan sionisterna kom till dess kuster. Så att påstå att Palestina hade något folk förrän sionisterna kom att lösa det, är ett absurt påstående. Tråkigt nog många israeler och sionister hatar tanken på en inhemsk palestinska folket till den grad att de har skapat en fiktiv värld baserad på illusionen. I detta avseende, det palestinska folket har ett enkelt budskap: Över 8,5 miljoner palestinier kommer inte undan. Ju förr israeler och sionisterna förstå detta enkla budskap, desto snabbare kommer de att vakna upp från sina vanföreställningar koma.
Relaterade länkar
• citerar Mark Twain ur sitt sammanhang på Palestina
• brittiska mandatet: arabisk och judisk invandring till Palestina från 1920-1945
• Palestinas befolkning under det osmanska och det brittiska mandatet perioden med Justine McCarthy
• sionistiska FAQ: Är det inte sant att Palestina var en utblottad förrän israelerna gjorde sin öknen blomma?
• sionistiska Citat: Gör palestinier Finns, eller Don't They? That's the question?
• Lyssna på en intervju med den förre israeliske utrikesministern (Shlomo Ben-Ami) medger att det är en myt hittade på att Palestina var tomma tills judiska utvecklingen i landet (från minut 12:00).
• Ett land med människor, för ett folk med ett plan av Ludwig Watzal
• uppgörelse med rätten att återvända Av Tom Pessah
1909
Upprättandet av den första kibbutz, som uteslutande bygger på judisk arbetskraft. Tel Aviv grundades norr om Jaffa.
1914
Världskriget startar.
1916
30 januari
Husayn-McMahon korrespondens mellan Sharif Husayn i Mecka (ledare för den arabiska revolten mot det Osmanska riket) och Sir Henry McMahon (British högkommissarie Egypten) slutar i samförstånd för efterkrigstidens självständighet och enhet arabiska provinser i Osmanska riket.
16 maj
Sykes-Picot-avtalet undertecknades i hemlighet, dividera arabiska provinserna Osmanska riket mellan Storbritannien och Frankrike. Avtalet avslöjade av bolsjevikerna i december 1917.
Juni
Sharif Husayn utropar arabisk självständighet från osmanerna. Arabiska revolten mot Istanbul påbörjas.
1917
2 November
Balfourdeklarationen. British Secretary of State Balfour löften brittiskt stöd för "ett judiskt nationalhem i Palestina."
1918
September
Palestina ockuperat av de allierade styrkorna under den brittiske generalen Allenby.
30 oktober
Första världskriget slutar.
1919 - 1922
1919-1923

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar