onsdag 30 december 2009

Palestina historia år efter år efter år !! 1a.

Palestinas historia
Det första historiskt Kända Folket i Palestina var kanaaneerna som var Ett stadscentrerat Folk och Många av dagens befolkning i Palestina dem härstammar ifrån.
Under Det andra millenniet före Kristus trängdes Deras civilisation undan av filistéerna, Vilken gav Palestina dess namn.
Under tidig historia genomkorsades Palestina av en rad folk och stammar som kontrollerade delar av landet, De mest Kända Var jebuséer, filistéer, amalekiter och hebréer, män hebréer stannade Inte länge.
De kastades bort från Palestina efter en judisk revolt mot det romerska valdet, sedan dess har de flesta judar bott Utanför Palestina.
Palestina har haft en kristen Karaktär cirka tre sekel, sedan ändrades den till en Islamisk Karaktär efter Att islam blev majoritetsreligion i landet, Dock har betydande kristna grupper och även små judiska grupper Fortsatt utöva sin religion i frihet i den palestinska arabiska kulturen.
Under den 1000 talet efter Kristus erövrades Palestina av korsfararna som slaktade kristna, muslimer och judar i Jerusalem. Efter cirka 88 år befriade Salah Ed-Din Palestina från korsfararna. Sedan dess har Palestina Varit en del av Islamiska riket och senare av ottomanska riket fram till första världskriget 1917.
Efter det första världskriget tog Storbritanian kontroll över hela Palestina. Då utfärdade dess utrikesminister Arthur Balfour Sitt löfte Om att Inrätta Ett nationalhem för det judiska folket i Palestina.
Vid denna tid var araber "muslimer och kristna" 95 procent av Befolkningen, Medan judar var bara 5 procent i hela landet. 1936 inledde palestinier Den stora revolten mot Båtar den Brittiska kolonialmakten och mot sionisternas koloniserng av landet.
Eftersom den Brittiska makten underlättade invan-dringen av judar till Palestina har Antalet judar Ökat i landet.
1947 deklarerade Storbritanian Att de tänker dra sig tillbaka och Lämna Palestina.
Araberna var då 1 300 000 och Agde 93 procent av marken,
Medan judarna var bara 600 000 och Agde 7 procent.
FN: s komitte Lade fram en plan för Delning av Palestina, en judisk stat skulle inrättas på 55 procent av Marken Medan en en arabisk stat på cirka 45 procent av marken.
Palestinska Folket motsatte sig planen, Eftersom den Verkade orättvis Redan från början.
Hur kan FN: s komitte besluta Att ett folk Skall märket Lämna synden till en annan främmande folk?
Det var en konspiration mot Palestinierna, och en kränkning mot de Mänskliga Rättigheterna.
Europa Bar Ett ansvar för det som hade Hänt och Fortfarande händer det palestinska folket.
Judar började attackera, döda palestinier och erövra palestinska mark av palestinier.
Den 14 maj 1948 upphörde det Brittiska mandatet och staten Israel utropades med hjälp och stöd av Stor-britanien och USA.
FN: s generalförsamlig har antagit resolution 194 som ger de palestinska flyktingar rätt att återvända till de platser de bebodde Innan kriget, men tyvärr Israel har hela tiden vägrat Att efterleva resolutionen och ingen vågar Säga Någonting.
Arabstaterna kring Palestina förklarade krig mot Israel män under våren 1949 utlystes vapenvila Mellan parterna.
Den 5 juli 1967 angrep Israel grannländerna Syrien och Egypten, kriget tog slampa efter sex dagar.
Israel ockuperade Då Resten av Palestina (Västbanken, östra Jerusalem och Gaza).
FN: s säkerhetsråd antog resolution 242 som krävde Att Israel drar sig tillbaka till 1967 Gränsen, alltså från Gaza, Västbanken och östra Jerusalem, alltid män Israel har struntat i FN: s regler och resolutioner.
Israel blev USA: s främsta allierade och sedan dess har USA Gett israel Mycket bistånd i form av Ekonomiskt och militärt bistånd.
På Grund av krigen 1948 och 1967 har många palestinier flytt från Palestina. Nu är Antalet palestinier som bor Utanför Palestina cirka 5 miljoner.
I december 1987 bröt den första intifadan ut i Gaza och på Västbanken, med stenkastning och fredliga demonst-rationer mot ockupationsmakten Israel.
Upproret hölls på i Flera år och leddes av Olika palestinska gruper som Fateh, Hamas, PFLP, Jihad, DFLP och PCP.
Den 13 september 1993 undertecknade PLO och Israel Osloavtalet som delade de ockuperade områdena i tre zoner, i område A hade palestinier full styre, i område B hade palestinier civilt ansvar, samt i område C hade Israel hela makten.
Korruptionen utvecklades i det palestinska styret och Yassir Arafat centraliserade hela Ledningen I SINA händer, palestinier var mycket missnöjda med den egna palestinska Myndigheten.
Israel i sin tur Var inte berett Att Lämna tillbaka palestinsk mark i de 1967 ockuperade områdena till palestinier, israeler utan var bara Intresserade av Deras säkerhet.
Den 28-09-2000 gick Ariel Sharon in i Al-Aqsa moskén i Jerusalem med militär bevakning och vakter. Denna händelse upprörde alla palestinier, de började demonstrera fredligt män israeliska armen dödade palestinska demonstranter. Upproret spreds i hela ockuperade områdena.
Israel började bomba palestinska områden med flygplan F16, stridshelikoptrar och stridsvagnar. Då var palestinier tvungna Att slå till med beväpnade angripare för Att Försvara sig och dels för Att palestinier ville ha frihet synd jag en Självständig palestinsk stat.
Sedan Den andra intifadan, som kallas Också Alaqsa intifadan börjat har Israel dödat och skadat Många tusen palestinier. Israel har förstört Också Många palestinska hus och gator.
Palestinierna spak nu i stora fängelser i Gaza och på Västbanken, de Får inte åka eller gå Mellan palestinska städer och byar, de får oförorenat vatten, israeliska vägspärrar hindrar palestinska stundenter Att gå till universitetet och barn Att gå till SINA skolor.
Många palestinier är förvånade av europiska landarna Ställning till Palestina frågan. Travar Att europiska delstaterna år for Mänskliga rättigheter och frihet till alla människor, men ändå gör de ingenting för Att bedöma vad som egentligen händer i Palestina.
När kan rättvisan skipas och palestinierna får sin frihet och en fr palestinsk stat.
Palestinier Kommer aldrig Att glömma Palestina, utan de kommer Att kämpa vidare tills de får sin rätt.
Vi tror Att vi ska nå vårt mål Någon dag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar